Search Open/Close
Open/Close Header Details
Search
5 Εύκολες και Γρήγορες Κινήσεις για να σας "Βλέπουν" οι Μηχανές Αναζήτησης!
Andreas Batsis / Saturday, February 4, 2012 / Categories: Inbound Marketing, Greek Articles

5 Εύκολες και Γρήγορες Κινήσεις για να σας "Βλέπουν" οι Μηχανές Αναζήτησης!


Η βελτιστοποίηση του περιεχομένου, ευρέως γνωστή και ως SEO (Search Engine Optimization) ενός site για τις μηχανές αναζήτησης είναι μια πολυσύνθετη υπόθεση η οποία γενικά προϋποθέτει σοβαρή έρευνα, κατάλληλη επιλογή των στόχων και πάνω απ’ όλα υπομονή. Τη στιγμή που οι αναζητήσεις έχουν γίνει πλέον ταχύτατες και επιστρέφουν κάποια εκατομμύρια αποτελέσματα, λογικό και επόμενο είναι να χρειάζεται ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για να ξεχωρίσει και να αναδειχτεί ο καλός. Τώρα που είπα "καλός", ας επαναλάβουμε μια ακόμη φορά το βασικό συστατικό που χρειάζεται για να αναδειχτεί κάποιος στο διαδίκτυο. Περιεχόμενο. Υψηλό ποιοτικά περιεχόμενο! Σε ένα μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας όπως το internet όπου οτιδήποτε μπορεί να διασταυρωθεί αλλά και να απαντηθεί σε δευτερόλεπτα, μόνο το ποιοτικό περιεχόμενο επιπλέει.

Τούτων λεχθέντων, ας απαντήσουμε συνοπτικά στον βασικό προβληματισμό των περισσότερων πελατών!

Ερώτηση: Τι πρέπει να κάνω για να για να έρθω πρώτος στο Google;

Απάντηση: Πρέπει να κάνεις πολλά και, ακόμα και τότε η πρώτη θέση δεν είναι εξασφαλισμένη. Μπορείς όμως να κάνεις 5 στρατηγικά αλλά απλά βήματα ώστε να αρχίσουν να σε καλοβλέπουν οι μηχανές αναζήτησης. Ξεκινάμε:

1. Χρησιμοποιείστε τη μέθοδο 301 redirect ώστε να ανακατευθύνετε το mywebsite.gr (.com, .net κλπ.) στο www.mywebsite.com (.com, .net κλπ.).

Το 301 redirect είναι η πιο φιλική μέθοδος ανακατεύθυνσης προς τις μηχανές αναζήτησης. Αν η ιστοσελίδα σας είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε η non-www version να δείχνει στο ίδιο μέρος με την www, τότε η μηχανή αναζήτησης θα γνωρίζει κάθε φορά που να απονείμει τα οφέλη του περιεχομένου. Σε διαφορετική περίπτωση οι μηχανές θεωρούν ότι το ίδιο περιεχόμενο σερβίρεται από δύο διαφορετικές μεριές και καμία από αυτές δεν αποκομίζει τα αναμενόμενα οφέλη!

2. Κατοχυρώστε το domain σας για περισσότερο από 3 χρόνια.

Είναι γνωστό ότι το κόστος καταχώρησης ενός domain δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε "μεγάλα λειτουργικά έξοδα"! Η κατοχύρωση είναι ανέξοδη λύση, και τα αποτελέσματα για την ιστοσελίδα σας θα είναι άμεσα. Η μακρόχρονη κατοχύρωση είναι ο πιο απλός τρόπος για να εξηγήσετε στις μηχανές αναζήτησης ότι το site σας δεν είναι διάτων αστέρας στο σύμπαν του διαδικτύου αλλά μια οντότητα που σκοπεύει να βρίσκεται εδώ για πολύ καιρό.

3. Σηκώστε τις ξενόγλωσσες version του site σας σε διαφορετικά domain ή εναλλακτικά σε subdomain.

Αν για παράδειγμα πουλάτε κλιματιστικά και είσαστε κάτοχοι του www.airconditions.gr , τότε καλό θα είναι να σηκώσετε την αγγλική version της ιστοσελίδας σας στο www.airconditions.gr. Επειδή τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι εφικτό γιατί τα com, net κλπ. δεν είναι διαθέσιμα, μπορείτε να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα σηκώνοντας την αγγλική version της ιστοσελίδας σας στο en.airconditions.gr, την γερμανική στο de.airconditions.gr κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο η μηχανή αναζήτησης αντιλαμβάνεται ότι κάθε φορά έχει να αναγνωρίσει και να καταχωρήσει μία γλώσσα και όχι πολύγλωσσο συγχρόνως περιεχόμενο το οποίο οι περισσότερες μηχανές τείνουν να θεωρούν spammy. Δείτε και το αντίστοιχο βίντεο του Matt Cutts:

4. Εμπλουτίστε την ιστοσελίδα σας με ένα επαγγελματικό blog!

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τότε είναι σημαντικό να το ξεκινήσετε άμεσα. Το blog ακούγεται στους περισσότερους ως ένας χώρος όπου ο καθένας γράφει το κοντό του και το μακρύ του. Η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική αφού το blog δεν είναι τίποτα άλλο από ένας πλήρως αυτοματοποιημένος τρόπος έκδοσης περιεχομένου. Είναι με άλλα λόγια ένα εύκολο εργαλείο με το οποίο μπορούμε να υποβοηθούμε την ιστοσελίδα μας σε τρία επίπεδα. Αριθμός καταχωρημένων σελίδων, ανανεώσιμο περιεχόμενο αλλά και επισκέψεις!

Οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν πολύ σοβαρά τον παράγοντα αριθμός καταχωρημένων σελίδων (indexed pages) προκειμένου να προσδώσουν κύρος σε έναν ιστότοπο. Επίσης οι μηχανές αναζήτησης αγαπάνε τα blog, γιατί οι ανά τακτά διαστήματα δημοσιεύσεις τους δίνουν το OK να ανεβάζουν στα αποτελέσματα τους ψηλά ιστοσελίδες οι οποίες δεν είναι εγκαταλελειμμένες. Τέλος οι δημοσιεύσεις αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φέρνετε κόσμο ξανά και ξανά στην ιστοσελίδα σας. Κόσμο ο οποίος δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να κάνει το ίδιο πράγμα για να θαυμάσει το περίτεχνο γραφιστικό σας!!!

Σημαντικό: Το blog θα πρέπει να τρέχει πάνω στο δικό σας domain. Blog.airconditions.gr και airconditions.gr/blog είναι μια χαρά αποδεκτές λύσεις. Το airconditions.wordpress.com από την άλλη, όσο πιο εξαιρετικό είναι τόσο περισσότερο βοηθάει την Wordpress!

5. Χρησιμοποιείστε τίτλους στις υποσελίδες σας οι οποίοι να στοχεύουν στρατηγικά στις βασικές λέξεις κλειδιά του ιστότοπου σας!

Οι τίτλοι σας θα πρέπει να έχουν μήκος μέχρι 70 χαρακτήρες οπότε δεν υπάρχουν λέξεις για πέταμα. Χρησιμοποιείστε τις σημαντικότερες σας λέξεις στην αρχή του τίτλου ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραλείψετε το όνομα του site. Χρησιμοποιείστε αυτό (|) το σύμβολο για να χωρίζετε μεταξύ τους τις λέξεις κλειδιά. Τέλος, εκμεταλλευτείτε κάθε σελίδα σας προκειμένου να "σημαδέψετε" στον τίτλο τα μεγάλα λεκτικά αναζητήσεων (long-tail keywords). Πολλά από αυτά τα λεκτικά είναι παραμελημένοι θησαυροί.

Συμπερασματικά...

Όλα τα επιτυχημένα site, διαβάζοντας τα στατιστικά τους διαπιστώνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των επισκέψεων τους οφείλεται στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι παραμελώντας τον παράγοντα SEO, παραμελείτε ένα σημαντικότατο ποσοστό πιθανών πελατών. Τα πέντε προαναφερθέντα βήματα είναι μια πολύ καλή αρχή για να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για τις μηχανές αναζήτησης. Ξεκινήστε το άμεσα.

Print
Rate this article:
No rating
2333
Greek Article
blog comments powered by Disqus
Back To Top