An Internet Marketing Blog...

...in english and greek!

 

From the monthly archives: December 2012

We are pleased to present below all posts archived in 'December 2012'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Αφήστε τους πελάτες να σας διαφημίσουν: η περίπτωση Μπάγια!

Φαινομενικά άσχετη με το Internet Marketing η σημερινή ανάρτηση, αν και έχει πολλά να κάνει με την τεράστια αλλαγή κουλτούρας στο χώρο και το ζητούμενο της νέας εποχής που λέγεται Content Marketing.

Οπότε, χωρίς άλλες περιττές εισαγωγές: Ξεκούραση, χαλάρωση, ζεστασιά, ικανοποίηση και ποιότητα! Κανάκεμα!!! Ζητάω πολλά; Χαχαχα, αν αυτά δεν είναι πολλά, τότε τι είναι; Κι όμως, όταν αποφασίζουμε να κάνουμε διακοπές, να φύγουμε σε κάποιον από τους πολυδιαφημισμένους προορισμούς του τόπου μας για να χαλαρώσουμε από τους εξοντωτικούς ρυθμούς και το άγχος στα οποία κινούμαστε, ειδικά στην Ελλάδα των τελευταίων τριών ετών, όλα τα προαναφερθέντα είναι καταστάσεις τις οποίες αποζητούμε και απαιτούμε. Όχι παράλογα. Και το σύνηθες, σε ένα μεγάλο ποσοστό κακομαθημένων επιχειρηματιών στις τουριστικές υπηρεσίες της χώρας μας, είναι να μην μπορούμε να βρούμε εύκολα τις αξίες αυτές ή να τις βρίσκουμε σε πολύ υψηλές τιμές. Όταν τελικά αυτές οι υπερτιμημένες και ελλιπείς υπηρεσίες δεν τυγχάνουν αποδοχής και τρώνε πόρτα από την αγορά (αυτός ο σύγχρονος μπαμπούλας), η κλασσική απάντηση ακολουθεί περίπου το εξής μοτίβο:

Οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλές και συμφέρουσες. Χαμηλότερες και από πέρσι, αλλά ο κόσμος δεν έχει πλέον λεφτά και δεν κάνει διακοπές.

Εεε λοιπόν σας έχω νέα. Πρώτον ο κόσμος όντως δεν έχει λεφτά αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι επιχειρηματίες που προσφέρουν υπηρεσίες. Δεύτερον, οι τουριστικές υπηρεσίες έχουν το σημαντικό προνόμιο να μπορούν να απευθύνονται σε διεθνές πελατολόγιο, το οποίο πιθανόν να έχει να ξοδέψει λεφτά για το ταξίδι και την αναψυχή του. Οπότε;;; Γιατί η τουριστική Ελλάδα των τελευταίων χρόνων συνεχίζει μόνιμα να παραπονιέται;

Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Στον σημερινό κόσμο της πληροφορίας, σε έναν κόσμο εξαιρετικά διαδραστικό στον οποίον οι επιλογές μας καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις συστάσεις των φίλων μας και την online πληροφορία που "περπατάει", ο μοναδικός πραγματικός τρόπος ανάδειξης είναι η πραγματική αξία! Όταν κάποιος περάσει καλά, θα το πει και σε δέκα γνωστούς. Έχει τον τρόπο να το πει. Όταν κάποιος δυσαρεστηθεί, θα το πει σε χίλιους δέκα γνωστούς και αγνώστους! Η νέα κουλτούρα που εισήγαγε το internet και η οποία πάντα λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή. Μια κουλτούρα του μέλλοντος την οποία την περιέγραψε εξαιρετικά ο Gary Vaynerchuck στο βιβλίο του The Thank Your Economy. Προτείνω ανεπιφύλακτα στις επιχειρήσεις να το διαβάσουν χτες!

Άμεση συνέπεια; Η διαφήμιση στο διαδίκτυο, που μπορεί να ενισχύσει τον καλό, είναι ανέξοδη και προκύπτει αυθόρμητα από τους ικανοποιημένους πελάτες. Η ανειλικρινής προσπάθεια διαφήμισης με τον παραδοσιακό τρόπο από την άλλη, μπορεί να αποδειχτεί ένας πολυέξοδος τρόπος πολλαπλασιασμού της δυσφήμισης μιας κακής υπηρεσίας. Στη σημερινή ανάρτηση λοιπόν, θα γνωρίσουμε την πρώτη περίπτωση, αυτήν της αυθόρμητης διαφήμισης από έναν σούπερ ικανοποιημένο πελάτη, εμένα! Τούτων λεχθέντων, ας προχωρήσουμε στο case study που λέγεται Μπάγια...

Read the rest of entry »

The Mayans Misunderstanding

Since the Doom was canceled once again...

The Mayans Μisunderstanding

Happy Holidays!

Read the rest of entry »

Πλήρης Οδηγός του Internet Marketing για το 2013

Η εισαγωγή μάλλον είναι περιττή για το σεντόνι που ακολουθεί! Οπότε χωρίς καμία καθυστέρηση...

1. Κοινωνικά Δίκτυα, η Μεγάλη Δεξαμενή

Πρόβλεψη: Ο κόσμος στο σύνολό του θα βρίσκεται εκεί! Το Facebook έχει πλέον 1 δισ και βάλε χρήστες τη στιγμή που τον Ιούλιο του 2012 βρισκόταν στα 835 εκατομμύρια, το Twitter βρίσκεται στο μισό δισ, το Google Plus βρίσκεται στα 400 εκατομμύρια και το πρόσφατο Pinterest μεγαλώνει και αυτό με ταχύτατους ρυθμούς ([Dec 2012 Update] How Many People Use the Top Social Media?). Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Οι πελάτες μας θα βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα εκεί. Και κρίνοντας από τους ρυθμούς αύξησης, οι πελάτες μας μάλλον περνάνε καλά! Περνάνε δε καλά επειδή κοινωνικοποιούνται ευρέως και έχουν τη δυνατότητα να φανερώσουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα τους και των προτιμήσεων τους.

Τι σημαίνει αυτό για τον χώρο των επιχειρήσεων; Το καινούριο μας CRM είναι τα κοινωνικά δίκτυα. Και αυτό το καινούριο CRM είναι τεράστιων δυνατοτήτων (δεν πιστεύω να ξεχνάει κανένας πλέον γενέθλια με το Facebook…) και είναι και δωρεάν.

Do it NOW: Μέσα στο 2013, αν όχι σήμερα κιόλας, αποκτήστε έναν λογαριασμό σε όλα τα δημοφιλή social media και ξοδέψτε μερικές ώρες εκεί μέσα σε εβδομαδιαία βάση. Με σειρά προτεραιότητας: ακούστε τους άλλους, δημιουργήστε ανθρώπινες σχέσεις, μιλήστε για όλα σας τα ενδιαφέροντα και μέσα σε όλα αυτά θα χωρέσει άνετα και ένα 10 – 20% προώθηση των υπηρεσιών και των προϊόντων σας. Και να θυμάστε κάτι σημαντικό: Δεν είναι κακό να περνάς καλά την ώρα της δουλειάς!

2. Everyone is a marketer...

Πρόβλεψη: Όπως έχω ήδη αναφέρει, οι πελάτες μας θα βρίσκονται ήδη μέσα στα κοινωνικά δίκτυα. Μαντέψτε ποιος άλλος θα βρίσκεται εκεί! Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, οι εργαζόμενοι μας θα βρίσκονται και αυτοί μέσα στις αχανείς εκτάσεις των social media για κάποιο υπολογίσιμο χρονικό διάστημα της ημέρας. Αν όχι την ώρα της εργασίας, σίγουρα τις ώρες που βρίσκονται στο σπίτι τους ή θα παίζουν με το smart phone και το tablet τους! Μήπως αυτό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προώθηση και branding;

Do it NOW: Ενθαρρύνετε τους εργαζόμενους σας στη χρήση των social media. Βγάλτε τους από τη λογική του απλού εργαζόμενου και εισάγετε τους προοδευτικά στη λογική του συνέταιρου, που γνωρίζει τη φιλοσοφία και τις ανάγκες μιας επιχείρησης και είναι διατεθειμένος να μιλήσει δημόσια γι αυτές. Αφήστε τους εργαζόμενους να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της επιχείρησής σας σε χώρους όπου ούτως ή άλλως βρίσκεστε κι εσείς.

3. Mobile Friendly

Πρόβλεψη: Μήπως ανέφερα ότι οι εργαζόμενοι θα παίζουν με τα smart phones και τα tablets τους; Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι δεν θα είναι οι μόνοι. Όλος ο πλανήτης με στοιχειώδη πρόσβαση στην τεχνολογία, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλο και περισσότερες ώρες στo κινητό του, διαβάζοντας email, φωτογραφίζοντας τις προσωπικές του στιγμές και διαβάζοντας το τρέχον περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στα κοινωνικά του δίκτυα. Το κινητό – υπολογιστής έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, γιατί ακριβώς προσφέρει αντικειμενικές δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων. Από το υπερσημειωματάριο που ακούει στο όνομα Evernote και μας βοηθάει να μην ξεχνάμε ποτέ τίποτα, μέχρι τον εκπαιδευτή σκύλων που μπορούμε να τον κουβαλήσουμε μαζί μας στο πάρκο, τα πάντα μπορούν να βρίσκονται εκεί. Και μέχρι το 2014 προβλέπεται ότι οι mobile τεχνολογίες θα ξεπεράσουν στη χρήση τους σταθερούς υπολογιστές. Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον δεν θα επιθυμούσαμε να βρίσκεται εκεί και η ιστοσελίδα μας την ώρα που θα μοιράζεται το περιεχόμενο μας στα social media;;;

Διάγραμμα για τις προβλέψεις επικράτησης των mobile τεχνολογιών ως το 2014

Read the rest of entry »

Internet αναφέρσου! (AKA 5 Google Alerts που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όλοι)

Το internet, ως ένα μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας, είναι ένας χώρος που ευνοεί αφάνταστα τις συζητήσεις σε ένα ευρύ φάσμα από τον παραγωγικό διάλογο που παράγει ζυμώδεις και ιδέες μέχρι το κουτσομπολιό και τη συνωμοσιολογία. Μοιραία, ένα ποσοστό αυτών των συζητήσεων θα περιστρέφεται γύρω από θέματα που μας αφορούν, είτε αυτά είναι γενικές γνώσεις και ενημέρωση γύρω από τους τομείς δραστηριότητας μας είτε είναι ξερές αναφορές στο όνομα ή τη φίρμα μας.

Θα σας ενδιέφερε λοιπόν να μαθαίνετε κάθε τέτοια συζήτηση ή αναφορά σε πράγματα σχετιζόμενα με τον χώρο σας ώστε να είστε πάντοτε ο πρώτος που θα σπεύσει να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις, να αντιμετωπίσει έγκαιρα πιθανά προβλήματα αλλά και να θωρακίσει την δημόσια εικόνα του; Αν ναι, ήρθε η ώρα για μια εκτεταμένη γνωριμία με την υπηρεσία Google Alerts.

Enter Google Alerts

Η υπηρεσία Google Alerts είναι μια υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν από την Google, η οποία σας παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε οποιοδήποτε θέμα επιθυμείτε και να λαμβάνετε real-time ενημέρωση γι αυτό στο email σας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Google θα σας ενημερώνει κάθε φορά που τα λήμματα που θα προσδιορίσετε εμφανίζονται στα 20 πρώτα websites των αποτελεσμάτων αναζήτησης ή στα πρώτα 10 αποτελέσματα των ειδησεογραφικών νέων του Google.

Το στήσιμο των alerts είναι ιδιαίτερα εύκολο και πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση της παρακάτω απλούστατης φόρμας:

Screenshot από τη φόρμα των Google Alerts

Οι επιλογές είναι ιδιαίτερα απλές και κατανοητές και περιλαμβάνουν τα εξής:

Read the rest of entry »

 
About the Author
Andreas Batsis AKA Batcic
Andreas Batsis, AKA Batcic. I will use this blog to provide valuable information in a wide thematic range regarding internet marketing. I will serve posts in both English and Greek.
If you are interested in a greater exchange and share of knowledge, follow me on Google+
 
 
 
Batcic Blog
search blog...
recent comments
 1. Re: Σώστε μας από το Διαδίκτυο (NOT)

  Με μια μικρή διαφορά Σωτήρη. Το διαδίκτυο είναι ανοικτό μέσο, τα πάντα λαμβάνουν την απάντησή τους κ...

  --Batcic

 2. Re: Identify the Next Pyramid Scam by Using the Google Search Like an SEO Expert

  I have been working as an SEO agent and I think this article helped me a lot to understand more about...

  --Sam

 3. Re: Learn Modern SEO by Returning to the High School

  Παναγιώτη, η πλατφόρμα που χρησιμοποιώ για το blog, είναι παλιά και έχει κάποια θεματάκια με τα comments...

  --Batcic

 4. Re: Learn Modern SEO by Returning to the High School

  Ανδρέα πως πέρασε το comment moderation το prada replica, είναι εμφανέστατω σπαμ σχόλιο; Εν έτη 2015...

  --Παναγιώτης Κοντογιάννης

 5. Re: Να Αναγράφω Τιμές Στην Ιστοσελίδα Μου; (Show me the Money)

  Ειδικά το "είπαν για εμάς" παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή κάποιου αν θα αγοράσει ή όχι την υπη...

  --Παναγιώτης Κοντογιάννης

:: Batcic Sweet Spot offers services in the area of internet marketing, social media marketing and business websites!